Min släkt


Jag började med släktforskning i slutet av 2007. Mammas grundmaterial var en perfekt startpunkt som gjorde det enkelt att komma igång och snabbt få en kritisk massa i materialet som gör efterforskning enklare. Här får du några tips för att komma igång med din släktforskning!

Min mamma härstammar på sin fars sida från Brännströms i Mensträsk, Norsjö och på sin mors sida från Rudholms från Frostkåge, Skellefteå sedermera Bissjön, Lövånger.

Pappa härstammar på sin fars sida från Bergs i Granström, Norsjö och på sin mors sida från Norge samt smedsläkten Uppström från Upperuds bruk i Dalsland. Pappas morfar Johan Adolf Uppström var vattenrallare i Porjus, Norrbotten, där han fanns från 1912 fram till flytten till Ursviken 1933. Enligt anställningslistor från Porjus Arkivkommitté arbetade han som tunnelsprängare och jordarbetare vid bygget av kraftstationen i Porjus. Troligen var han också med om att bygga Sourvadammen.

Tyvärr har jag inte lyckats hitta födelseboken för min farmor Judit Uppström men mycket tyder på att hon föddes i Norge i december 1906.